DP V SURF SKI IN VESLANJU STOJE

Koper, 5. december 2015 – Prijetno sončno vreme na predmiklavževo soboto na Obali tokrat ni bilo pravšnje za 28 tekmovalcev, ki so se pomerili na državnem prvenstvu v morskem kajaku in stoječem veslanju za pokal Kopra.

                                             Koper gostil drugo državno prvenstvo v morskem kajaku
                                                                     Med tekmovalci tudi suparji


Na regatni progi med Koprom in Bernardinom ob 11. uri, ko se ob morju običajno »dvigne« vetrič, ni zapihala niti sapica. Za v svetu vse bolj popularno disciplino morski kajak so namreč značilni visoki valovi, ki jih kajakaši s pridom izkoriščajo in tako dosežejo res neverjetne hitrosti. Start tekmovanja je bil na koprski plaži pred vhodom v Marino Koper, cilj pa v laguni na Bernardinu.

Med kajakaši najuspešnejši in med vsemi tekmovalci najhitrejši je bil Jošt Zakrajšek, ki je razdaljo 16 kilometrov preveslal v eni uri in devet minut, prvi v stoječem veslanju oziroma panogi SUP pa je bil Rok Puvar, ki je do cilja potreboval 35 minut več, in sicer 1 h 44 min.
V kategoriji člani v disciplini K-1 so se na prva tri mesta uvrstili: Jošt Zakrajšek (KKK Tacen), Simon Oven (KKK Ljubljana) in Marco Lipicer (KKK Trst, Italija).
V kategoriji mladinci v isti disciplini pa so prva tri mesta zasedli: Anže Urankar, Tim Novak (oba KKK Ljubljana) in David Franca (KKK Žusterna).
 Med kajakašicami članicami je zlato medaljo prejela Dani Zalar, v kategoriji mladinke K-1 pa so na stopničke stopile: Metka Volk Štefič, Lea Prodan (obe KKK Žusterna) in Metka Mihalič (KKK Orka).
Med »suparji« so bili najboljši: Rok Puvar, Marko Milenkovič (oba SUP klub Ljubljana)in Vid Tršan, med dekleti pa Neža Jarc in Natalija Fon (obe SUP klub Ljubljana).

Podrobnejše rezultate si lahko pogledate v prilogi.

Organizatorja tekmovanja sta bila primorska kajak kanu kluba koprska Žusterna in ankaranska Orka, skupaj s Kajakaško zvezo Slovenije, ob nepogrešljivi podpori Kmetijske zadruge Agraria Koper, Hotela Histria, Slovenske vojske in prostovoljcev iz obeh kajakaških klubov. 


Priloge:
Informacije o novici:
Objavil: Adrijana Nemac
Datum objave: 8.12.2015 14:45:42