3. DNEVNIKOV TRIATLON V PORTOROŽU

Naši: Nada Zajec, Bernarda Podbevšek, Grega Ponomarenko in Meta Južna so se odzvali na povabilo Zveze reševalcev iz vode Slovenije ter se v nedeljo, dne 7.06.2015 udeležili 5. Dnevnikovega triatlona, ki je potekal v Portorožu.

Takole so zapisali:

V nedeljo, 7.06.2015 smo se zgodaj zjutraj zbrali pred klubom, kjer sta nas pričakali obe s kajaki  naloženi prikolici. Pred vožnjo v Portorož smo se malo ogreli, nato pa s svojimi "morskimi kajaki" pravočasno kampirali na obrobju Marine v Portorožu ter počakali na zadolžitve.

Določeni smo bili za spremljevalce tekmovalcev plavalcev ter spremljali daljši dve od štirih tekem in sicer: Sprint triatlon (750 m plavanja) in Olimpik triatlon (1.500 m plavanja).

Po prvi oceni organizatorja je bilo vseh udeležencev 700, še najmanj toliko pa je bilo navdušenih in glasnih navijačev.

Svoje zadolžitve smo opravili na visokem nivoju, kljub obupni vročini - z naše strani ni bila potrebna nobena reševalna intervencija. Upamo si trditi, da brez pomoči, ki smo jo plavalcem med tekmo nudili, bi kar nekaj udeležencev krepko zgrešilo smer in cilj plavanja. Med plavanjem smo plavalce vzpodbujali, posebno čast pa sta doživela dva, ki sta na cilj priplavala v družbi nas -  vseh štirih kajakašev.

Preživeli smo čudovit dan, pot domov se je zaradi gužve na cesti zavlekla v večer, vendar pa smo bili skozi nov predor nato hitro v našem klubu.Informacije o novici:
Objavil: Adrijana Nemac
Datum objave: 30.6.2015 9:27:54