MEDNARODNA TEKMA MANTOVA - ITALIJA

V Italiji je v dneh od 08. do 10.04.2016 potekala mednarodna tekma, katere se je udeležil tudi naš tekmovalec Matej Toplikar.

V močni kajakaški konkurenci je Matej dosegel naslednje rezultate:

- v K1 na 200 m je prišel do "C" finala in bil 5, kar predstavlja 23. mesto od skupno 135 mest
- v K2 sta z Jug Blažem dosegla 3. mesto in tako prišla domov z bronasto medaljo.

Čestitke.

Utrinke je Matej takole zapisal:

Za tekmovalno sezono 2016 sem si zadal cilj, da se udeležim čim več mednarodnih tekem in skušam doseči čim boljše rezultate. Prva  preizkušnja je bila  v Zagrebu, kjer sem se udeležil njihove izbirne tekme in nato izbirna tekma v Mantovi.

Izbirna tekma v Mantovi je bila zame še poseben izziv, saj sem se imel možnost pomeriti z najboljšimi italijanskimi kajakaši, kakor tudi s kajakaši iz šestih evropskih držav. Iz Slovenije nas je odšlo približno dvajset tekmovalcev iz različnih klubov, žal samo jaz iz KKK Žusterna.

Tekme v Mantovi so potekala dva dni. Prvi dan kvalifikacije in polfinalne tekme na 1000 m in 200 m, drugi dan pa finalne tekme za najboljše uvrščene tekmovalce. V K1 sem tekmoval na 1000 m in 200 m. V kvalifikacijah na 10000 m se nisem uspel uvrstiti naprej, saj je uvrstitev za finalno vožnjo zahtevala veliko več. Z rezultatom na 200 m razdalji pa sem bil bolj zadovoljen, saj mi je uspela uvrstitev v finale C, kjer sem zasedel 5. mesto, kar je predstavljajo skupno 23. mesto od skupno 135 tekmovalcev.

V dvojcu z reprezentančnim kolegom Jug Blažem sva na razdalji 1000 m priveslala v polfinalnu drugi najboljši čas med vsemi tekmovalci in ta nam je omogočil nastop na finalni tekmi. Na finalno tekmo sva šla zbrana in mirne glave, pripravljena na težek boj. Z odlično predstavo sva priveslala do stopničk. Kot tretja sva mogla priznati premoč poljskemu in italijanskemu dvojcu.

Na tekmo sem odšel pripravljen, sicer brez velikih pričakovanj. Izredno zadovoljen sem bil nad mojimi rezultati. Dobil sem ravno pravšnji zagon za novo sezono. Trenutno je treba pomanjkljivosti samo še izpiliti in se pogumno podati izzivom naproti.

 Ob tej priložnosti bi se zahvalil mojemu trenerju Marku, ki mi vsak dan stoji ob strani, ga. Zdenki Ponomarenko za vso podporo ter seveda staršem, ki me spodbujata in spremljata.

Matej Toplikar


Priloge:
Informacije o novici:
Objavil: Adrijana Nemac
Datum objave: 20. 04. 2016 06:38:44