XXVII. MEDNARODNA KAJAKAŠKA REGATA BEZDAN 2016

Pričelo je, bi lahko rekli, saj so naši kajakaši že trdno poprijeli za vesla in odveslali na prvi letošnji tekmi - XXVII. mednarodni kajakaški regati Bezdan 2016, ki je bila v soboto, dne 9.04.2016.

Trener Grega Ponomarenko se je s tekmovalci odpravil v Srbijo, kjer so sodelovali na XXVII. mednarodni kajakaši regati Bezdan 2016, kjer so se pomirili z domačini, Hrvati, Madžari, Bolgari in Romuni in dosegli naslednje rezultate v svojih kategorijah:

- Rajčič Klemen       8/16
- Karas Peter           7/32
- Toplikar Filip        11/33
- Radovac Urška    12/16
- Franca David        12/15
- Metka Volk Štefič     3/7
- Lea Prodan              7/7

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke.

Takole so tekmovalci zapisali:

Peter Karas in Filip Toplikar sta zapisala:

" Iz 8. na 9. april, smo s klubom preživeli dva čudovita dneva v Bezdanu (Srbija). Ob prihodu smo se namestili v hiško tik ob mrtvem rokavu reke Donave. Spoznali smo prijazne domačine Bezdana, med katerimi je bil tudi razkuštrani Abdul Harzi (sosedov kužek). Prespali smo dolgo naporno noč in se zbudili v mrzlem jutru. Po zajtrku smo se odpravili na prizorišče zelo močne mednarodne tekme. Nastopili so tekmovalci iz petih držav: Madžarske, Hrvaške, Bulgarije, Srbije in seveda Slovenije. Metka Volk Štefić je v svoji kategoriji osvojila 3.mesto, Lea Prodan 7.mesto, Peter Karas 7.mesto, Klemen Rajčič je bil 8., Filip Toplikar 11. in David Franca, ter Urška Radovac 12. Vsi smo bili z rezultati zadovoljni in komaj čakamo na vrnitev v Bezdan, seveda v spremstvu Grege Ponomarenka, ki je za nas zelo dobro poskrbel. "

Metka Volk Števič in Urška Radovac sta zapisali:
" V petek, 8.4.2016 smo se kajakaši KKK Žusterna odpravili na mednarodno regato v Bezdan (Srbija) na kateri se je pomerilo 5 držav: Madžarska, Hrvaška, Bulgarija, Srbija in Slovenija. Svojo pot smo pričeli v Žusterni ob 9.30 in jo z vmesnimi postanki in z vožnjo dolgo skoraj 6 ur zaklučili v Bezdanu. Ko smo prišli na cilj, smo se namestili v hiški ob rokavu reke Donave. Pred večerjo smo se odpravili na sprehod. Nato so nam pripeljali večerjo. Sedeli smo za mizo na terasi in pojedli odlične čevapčiče, pleskavice, riž, krompir, solato in piščanca. Po večerji smo se še malo podružili in se odpravili spat. Zjutraj smo se zbudili v hladno, oblačno jutro. Okoli 10 ure smo se odpravili na prizorišče regate. Prvi je KKK Žusterna zastopal najmlajši tekmovalec Klemen Rajčič, ki je zasedel 8.mesto, sledila sta mu Filip Toplikar in Peter Karas. Zasedla sta 11 in 7.mesto Za njima se je na progo odpravila Urška Radovac, ki je zasedla 12.mesto. Sledil je mladinec David Franca z 12.mestom, za njim pa še Lea Prodan z 7. in Metka Volk Štefić, ki je osvojila bron. Vsi smo se zabavali, uživali in pridobili nove izkušnje, ter komaj čakamo, da se spet vrnemo v Bezdan. "Informacije o novici:
Objavil: Adrijana Nemac
Datum objave: 18. 04. 2016 07:34:40