PROJEKT - "NAUČIMO ŠTUDENTA VESLATI"

KKK Žusterna je v sodelovanju s Športno zvezo Koper v letošnjem letu izvedla projekt "NAUČIMO ŠTUDENTA VESLATI", ki je potekal od meseca maja pa do oktobra 2015.

Študenti so tudi v sezoni 2015 uspešno veslali  

Športna zveza Koper je uspešno zaključila s projektom »Naučimo študente veslati«, podprt s strani Fundacije za šport Slovenije, z namenom navdušiti čim večje število študentov, ki študirajo oziroma bivajo na območju občin Koper, Izola in Piran, za učenje veslanja v kajakih in kanujih. S pomočjo Kajak kanu kluba Žusterna in ob podpori študentskih organizacij ter institucij so v manjših skupinah poučevali študente o veslanju usposobljeni učitelji kajaka, vse od meseca maja do konca meseca oktobra 2015.  

Za pridobitev znanja iz veščin veslanja v kajakih in kanujih za različne namene (rekreativni, potovalni, zabavni in tekmovalni) se je v 10 ur trajajočih tečajih odločilo kar 206 tečajnikov. Nekateri med njimi pa so se odločili postati del sodelujočega kluba in nadaljevati s tem lepim in koristnim športom. Najboljši med tečajniki pa so se udeležili tudi medklubskih tekmovanj. V času vadbe so bili udeleženci seznanjeni z vsemi prednostmi znanja veslanja v kajaku ali kanuju in možnostmi, ki jih ta šport ponuja (potovanja po rekah, jezerih, morju in spoznavanje narave iz neposredne bližine, pa tudi tekmovanja).   

Informacije o novici:
Objavil: Adrijana Nemac
Datum objave: 1.12.2015. 13:11:08