POLJSKA - OLIMPIJSKI UPI

Zadnji vikend v septembru sta se naša tekmovalca MATEJ Toplikar in ULA Valentič udeležila tekmovanja Olimpijski upi, ki je letos potekalo na Poljskem. Obema čestitke.

Takole nam je napisal Matej:

Na letošnjem državnem prvenstvu na Ptuju sem si z dobrimi rezultati izboril tekmovanje na Olimpijskih upih, ki je v letošnjem letu potekalo na Poljskem.

Poln pričakovanj in pripravljen na nove izzive sem se v sredo, 23.09.2015 z izbrano ekipo odpravil na Poljsko - Bydgoszc. Iz Slovenije naj je odšlo sedem, z našega kluba pa dva, jaz in Ula.

Pot do Bydgoszcza je bila dolga in naporna. Vozili smo se osemnajst ur. Na prizorišče smo prispeli okoli osemnajste ure, ko se je že mračilo. Na progi smo uredili z dokumentacijo in opravili krajši trening, sledila je večerja in sestanek za naslednje tekmovalne dneve.

Tekme so se odvijale tri dni. Prvi dan tekme na 1000 m, drugi dan na 500 m in tretji dan na 200 m. V K1 sem tekmoval na 1000 m in 500 m. V kvalifikacijah sem se brez težav uvrstil v polfinale. Polfinalne vožnje pa so zahtevale veliko več. S šestim časom se nisem uvrstil v finale
Drugi dan se je tekmovalo na 500 m. Kot državni prvak v K1 na 500 m sem upal, da se bom boljše uvrstil. Večer prej sem zbolel, konkurenca pa je bila močna in mi ni uspelo uresničiti svojih pričakovanj - uvrstitev v finale. Peto mesto ni zadoščalo za finalno vožnjo.
Zadnji dan sem tekmoval na 200 m razdalji z reprezentančnim kolegom Blažem Jug v K2. Oba bolna in vidno utrujena sva sedla v čoln, da bi skupaj zaveslala do finala. V polfinalu sva dobila močnejšo skupino in tako nama je do finala zmanjkalo nekaj manj kot pol sekunde. Bila sva četrta.

Na tekmo sem odšel pripravljen in z visokimi cilji, zato sem bil razočaran nad mojimi rezultati. Vrstniki drugih držav so bistveno močnejši od nas. Prišel sem do spoznanja, da bom moral še več delati, morda z novim, zahtevnejšim planom. Trenutno mi ugaja kajakaški premor, ker se počutim iztrošenega. Nabiram nove ideje in moči za prihajajočo sezono 2016. Upam, da bom lahko napredoval in se močnejši podal na tekmovanja v novi sezoni.

Matej Toplikar

 
Informacije o novici:
Objavil: Adrijana Nemac
Datum objave: 5. 10. 2015 06:57:03