MEDNARODNA TEKMA - PIEŠTANY, SLOVAŠKA

V soboto, 30.05. in nedeljo, 31.05.2015 je na Slovaškem v Pieštany-u potekala mednarodna tekma v kajaku, katere se je prvič udeležil tudi naš kajakaš TOPLIKAR Matej.

Rok Šmit, Jan Šmit, Blaž Jug in Matej Toplikar so v kategoriji četavorcev zasedli deveto mesto,
Blaž Jug in Matej Toplikar pa v kategoriji dvojcev odlično drugo mesto.

Našemu Mateju za odlično uvrstitev iskrene čestitke.

Preberete lahko še, kaj je o tekmi napisala Matejeva mama Tamara:

USPEŠNI NASTOPI NAŠEGA MATEJA TOPLIKARJA NA MEDNARODNI TEKMI V PIEŠTANYH NA SLOVAŠKEM

Matej se je kot član slovenske mladinske reprezentance konec maja udeležil pomembne mednarodne regate na Slovaškem – Pieštany.  Z reprezentančnimi kolegi: Šmit Janom in Rokom ter Jug Blažem so v K4 tekmovali na 1000 m razdalji in uspešno zaključili tekmo z uvrstitvijo na 9. mesto v finalu A. S tem dosežkom so izpolnili normo za nadaljnja mladinska prvenstva. To pa ni bil edini Matejev uspeh na tekmi v Pieštanyh. V močni mednarodni konkurenci, kjer je sodelovalo 21 evropskih držav, sta si z Jug Blažem v K2 na razdalji 200 m priveslala 2. mesto v finalu A.                                                                                     
Kaj je Matej povedal o tekmovanju:

 »Z Blažem nisva mogla verjeti, ko sta naju Kazahstanca le za las premagala. Bila sva presenečena in hkrati presrečna. Na treh vikend pripravah, ki smo jih imeli v maju na Mostu na Soči , je za treninge K2 zmanjkalo časa, saj smo večjo pozornost namenili ekipnemu čolnu K4. Ko sva videla štartno listo, sva si z Blažem rekla, da bova izpadla že v kvalifikacijah. Pa le ni bilo tako. Na tekmi sva se odlično ujela. Začutila sva vzklajenost in moč zaveslaja.«

Posnetek tekme si lahko ogledamo na povezavi https://www.facebook.com/groups/123869017187/


Glede na to, da so fantje prvič skupaj tekmovali, da je bil čas za skupne treninge prekratek in, da so treninge oteževali številni dejavniki,  so fantje pokazali kaj zmorejo. Želijo si ta dosežek nadgraditi in uspehe še izboljšati. Trenutni cilj za mlade fante je udeležba na SP in EP za mladince. Matej nestrpno pričakuje priprave v prihajajočih počitnicah, ko se bodo lahko vsi brezskrbno podali v čolne in s skupnimi močmi priveslali do višjih, najvišjih uspehov.


Avtorica: Tamara Toplikar

Informacije o novici:
Objavil: Adrijana Nemac
Datum objave: 16. 06. 2015 13:16:26