ŠTUDENTI SO TUDI V LETU 2014 USPEŠNO VESLALI

Športna zveza Koper je uspešno zaključila s projektom "Naučimo študente veslati", podprt s strani Fundacije za šport Slovenije, z namenom navdušiti čim večje število študentov, ki študirajo oz. bivajo na območju občin Koper, Izola in Piran, za učenje veslanja v kajakih in kanujih.

S pomočjo Kajak kanu kluba Žusterna in ob podpori študentskih organizacij ter institucij so v manjših skupinah poučevali študente o veslanju usposobljeni učitelji kajaka v času od meseca maja do oktobra 2014. 

Za pridobitev znanja iz veščin veslanja v kajakih in kanujih za različne namene (rekreativni, potovalni, zabavni in tekmovalni) se je v 10 ur trajajočih tečajih odločilo kar 182 tečajnikov. Nekateri med njimi so se odločili postati del sodelujočega kluba in nadaljevati s tem lepim in koristnim športom. Najboljši med tečajniki pa so se udeležili tudi medklubskih tekmovanj.

V času vadbe so bili udeleženci seznanjeni z vsemi prednostmi znanja veslanja v kajaku ali kanuju in možnostmi, ki jih ta šport ponuja (potovanja po rekah, jezerih, morju in spoznavanje narave iz neposredne bližine, pa tudi tekmovanja).


Študentje, vljudno vabljeni tudi v letu 2015.Informacije o novici:
Objavil: Adrijana Nemac
Datum objave: 24. 12. 2014 09:31:35