NAŠA EVA OSVOJILA POKAL MESTA KOPER IN POSTALA DRŽAVNA PRVAKINJA V MORSKEM KAJAKAŠTVU

Slovensko morje je 12.11.2022 v organizaciji Kajak kanu kluba Žusterna, Kajakaške zveze Slovenije, društva Naredi nekaj za naravo Koper in društva Oceandiving Koper gostilo pokal mesta Koper v morskem kajakaštvu in SUP-u, ki je štelo tudi za državno prvenstvo v morskem kajakaštvu. Suvereno zmago si je med članicami priveslala naša Eva Plesničar in med člani dolgoletni reprezentant Jošt Zakrajšek, ki sta tako postala državna prvaka v tej kajakaški disciplini, ki se je začela v Žusterni, zaključila pa v Bernardinu v JK Pirat.

V konkurenci članic je za najhitrejšo Eva Plesničar do cilja priveslala Eva Ferjan iz Skok Športa, tretja pa Vida Jurada iz Kajak kanu kluba Adria Ankaran.V konkurenci članov pa je za najhitrejšim Joštom Zakrajškom iz Kajak kanu kluba Tacen priveslal Matija Preskar iz Kajak kanu kluba Krško, tretji pa je bil Filip Knific iz Kajakaškega kanu kluba Orka iz Ankarana.

V mladinski konkurenci je državni prvak postal Filip Knific, za njim pa sta se uvrstila člana Kajak kanu kluba Žusterna Andrej Korošec in Tilen Ivančič.V veteranski konkurenci so si kolajne državnega prvenstva priveslali zmagovalec Đorđe Mihajlović, drugo uvrščeni Jože Hafner in tretje Diego Kelebuda. V kategoriji mlajšij mladincev je prvo mesto osvojil Tilen Ivančič iz Kajak kanu kluba Žusterna, na tretjem mestu pa mu je družbo delal klubski kolega Nejc Leskovec Kankaraš.

Zelo dobro so bili zastopani predstavniki v SUP-u. V moški konkurenci je zmagal Ukrajinec Mokhiuk Damodora, pred Avstrijcem Cristianom Taucherjem in Andrejem Špeličem. Slednji je bil najboljši Slovenec, za njim pa sta se uvrstila Rok Puvar in Patrik Šime.V ženski konkurenci je bila najboljša Italijanka Caterina Stenta, ki se lahko pohvali tudi s kolajnami s svetovnih prvenstev v tej športni panogi, druga je bila Maja Dolžan, tretja pa Natalija Fon Boštjančič. V razvrstitvi slovenskih tekmovalk je Maji in Nataliji na zmagovalnem odru družbo delala Polona Pušljar.

Rezultati: https://kajak-zveza.si/rezultati/pokal-kopra-v-morskem-kajakastvu-in-sup-dp-v-morskem-kajakastvu-koper-12-11-2022/

Informacije o novici:
Objavil: Bojan Žižek
Datum objave: 22. 02. 2023 20:20:34